Klikk til forsida
NY CD FRA MIKAEL HOLMBERG OG GJENGANGERNE: "TILBAKE TIL START"!
 
Musikk

I riktig gamle dager holdt jeg på en del med musikk, og var sanger og låtskriver i bandet Electrobugs, som holdt seg langt unna alle hitlister i andre halvdelen av åttiåra, men hadde en del gode spillejobber og ga ut en single og en LP. Bandet i sin glansperiode besto av meg, Lars Birkelund på trommer, Håkon Håkonsen på bass og Tormod Nygaard på gitar.

De fleste av dere har sannsynligvis hørt stemmen min i klassikeren over alle klassiske norske rockelåter, "To fulle menn" med Jokke og Valentinerne. Det er jeg som kommer inn og gauler der mot slutten av låta. Bare så det er sagt.

Etter Electrobugs drev jeg med noen andre bandsammensetninger, bl.a. The Houdinis med Ida Lind, Lars Birkelund og Tonny Kluften, og Romkadettene med Håkon Torgersen, Oscar Andersen, Are Hofstad og Tor Kristiansen - se  www.birkelunden.no/kultur/romkadettene.

Så gikk jeg i dvale ute på landet en ti års tid, helt til en gammel fan gravde meg ut av hiet og foreslo at jeg skulle starte et nytt band. For å gjøre en lang historie kort, ble resultatet bandet Gjengangerne. Vi holdt på i noen år med forskjellig besetninger, men alltid med Håkon Håkonsen, som også spilte i Electrobugs, på bass. I fjor sommer skjedde det ufattelig tragiske at Håkon brått gikk hen og døde. En trøst i sorgen er det at han rakk å være med på innspillingen av en CD med nye og gamle låter. Prosjektet var på mange måter Håkons hjertebarn, så det var aldri aktuelt for oss å legge det ned. Innspillingen ble gjort i Tuft Studio i Vestby under tekniker, musiker og medprodusent Jørn-Arild Grefsruds inspirerende ledelse. Ting tar tid, men den som venter på noe godt venter alltid for lenge, og i skrivende stund har CD-en "Tilbake til start"  vært ute et par måneder, vært spilt noen ganger på radio, og bejublet releasekonsert er avholdt. Hittil tre omtaler/anmeldelser: Firer i Stavanger aftenblad, sekser i viser.no http://viser.no/blad/2013/mikael-holmberg-og-gjengangerne-tilbake-til-start/ og kort anbefaling av Erik Munsterhjelm i Tønsberg blad - "beste norskspråklige album på tjue år - minst!".

Gå videre for å lese et par eksempler på tekstene.

For å høre og se Gjengangerne på skjermen, gå rett på http://www.youtube.com/results?search_query=gjengangerne&search_type=&aq=f , sjekk ut de litt alderstegne liveopptakene fra Studio Lydkjøkkenet, gjort i mai 2008 med Øystein Vesaas som tekniker. Trommeslager er André Banini. Gitarist Vegard Iversen. Et par av opptakene finner du faktisk her på sida også.

MEN! Vil du høre noe ferskere, prøv denne: http://www.youtube.com/watch?v=fqDAilSKF2s med hitlåta "Bipolarhelt" fra den nye CD-en.

Mikael Holmberg og Gjengangerne har også egen FB-side. https://www.facebook.com/#!/gjengangerne?fref=ts

 

 

 

 

Siste: Det har gått et år og vel så det siden utgivelsen av CD-en nå. Et par glimrende anmeldelser og noen radiospillinger førte dessverre ikke med seg noe interesse fra konsertarrangører. Gjentatte framstøt overfor større og mindre spillesteder, fortrinnsvis på steder utenfor Oslo (hvor man uansett må betale en masse bare for æren av å få bruke en scene), ga til respons unnvikende mumling om å sende forespørsel på mail (når jeg ringte) eller ikke noe svar i det hele tatt (når jeg sendte mail). Å jobbe med musikk krever en viss kontinuitet, ellers er det fort gjort å bli rusten og ut av form. Når det ikke er mulig å opptre for folk uten å betale for det, er det ikke verdt slitet å øve. Derfor har jeg lagt opp som musiker og konsentrerer meg om andre oppgaver - det er nok av dem.
 
Les mer .... Klikk her

 Mikael Holmberg

Tlf. 64957016 / 41460945

mh@mikaelholmberg.no