Klikk til forsida
 
Galleri

Velkommen til mitt private galleri!

Under "Illustrasjoner" finner du bokillustrasjoner til egne og andres bøker, under "Tegneserier" finner du matoppskrifter og under "Jimmy" finner du skisser som jeg gjorde til produksjonen av filmen "Slipp Jimmy fri". Fargeskissene ble malt i akryl (og siden kastet av en eller annen idiot i filmstudioet). Her er det også et par eksempler på objekter som er ferdig modellerte og teksturerte, på grunnlag av mine tegninger.

En egen kategori er "Slaget om Sampo", illustrasjoner fra en bok med utdrag fra det finske nasjonaleposet Kalevala. Fargeillustrasjonene er malt i olje (til en forandring - vanligvis bruker jeg akryl). Oljefarger, lerret og alt jeg ellers trenger av materialer handler jeg selvsagt hos KEM i Brenneriveien 9, Oslo. (Se www.KEM.no for info) Forresten har jeg fast jobb der også. .

Av tegneserier har jeg funnet fram noen originaler (av de få som jeg har klart å spare)og gamle blader, for å gi et lite inntrykk av hva jeg har holdt på med der i gården. Holdt meg unna tegneseriebransjen i noen år, men for et par år siden foretok livshjulet (eller er det et hamsterhjul?) nok en omdreining og jeg fant meg selv jobbende med tegneserier nok en gang...

... nemlig med albumet 26. november, som forhåpentligvis fortsatt er å få kjøpt noen steder. Det omhandler de norske jødenes skjebne under krigen og er basert på intervjuer med fire overlevende som på hver sin måte opplevde de dramatiske begivenhetene rundt jødeaksjonen 1942. Albumet kan bestilles fra espen@nocomprendopress.com, eller fra www.hlsenteret.no, pris 100 kr. Har lagt ut noen prøver fra tegneserien i galleriet, klikk deg inn på folder "26. november" og ta en kikk.

Fra anmeldelser av albumet:

 

"Holmberg har gjort en solid jobb med faktastoffet i samarbeide med anerkjente fagfolk, slik at albumet både gir detaljrikdom og biter til det store bildet."

 

Mette Hofsødegård, Aftenposten

 

"Holmbergs fortellinger i "26. november" har en autentisitet som, på tross av forenklingene, aldri mister følelsen av tragediens grusomhet og dimensjoner. Albumet er laget på oppdrag fra Holocaustsenteret og skal spres i stort opplag gjennom Hvite busser. Det er et sympatisk initiativ. Men albumet er for bra til å skulle være forbeholdt skoleungdom."

 

Morten Harper, Dagens Næringsliv

Og så er det Christopher Nielsens verk, BYGDEGUTAR, med selveste HOLD BRILLAN i en av hovedrollene, gutter og jenter! Den har jeg altså ikke tegnet, men fargelagt, og lagt ut noen eksempler her, i egen avdeling kalt "Bygdegutar". Et i mer enn én forstand fargesprakende album, hele 190 sider spekket med fantastiske figurer, rammende replikker, saftig satire, politiskkorrekt porno, kalabalistiske kampscener! Utgiver No Comprendo Press. Kan bestilles direkte fra forlaget, espen@nocomprendopress.com, eller fra www.bokkilden.no, pris 280 kr.

 

 

For liste over publikasjoner som illustrasjonene i "diverse" er hentet fra, Klikk her

 

     
velg:  


 
 
Les mer .... Klikk her

 Mikael Holmberg

Tlf. 64957016 / 41460945

mh@mikaelholmberg.no